4K Ti
4K Ti

Η Texas Instruments έχει ανακοινώσει και επίσημα πλέον ην διάθεση του νέου της τσιπ “4K” . Το νέο DMD έχει διαγώνιο 0,67 “και έχει 4.150.000 micromirrors. Η ανάλυση 4K επιτυγχάνεται με τη χρήση του “vobulato”. Τα micromirrors είναι ικανά να παίρνουν κλίσεις με ταχύτητα 9000 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Περί “Vobulato”:
Η Texas Instruments υιοθετεί μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από την JVC στους προβολείς της. Τα εικονοστοιχεία μετατοπίζονται κατά μισό pixel, με γρήγορες κινήσεις, μιλάμε για μικροδευτερόλεπτα, ίση με 0001 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Με αυτήν την μετατόπιση των pixel θα έχουμε ένα σχεδόν πανομοιότυπο αποτέλεσμα με 4K.

Τα νέα micromirrors είναι σε θέση πλέον να περιστραφουν κατά 17 ° σε κάθε κατεύθυνση, με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό, όπως π.χ το Ansi contrast. Η συμβατότητα είναι εξασφαλισμένη για όλους τους τύπους των πηγών φωτός: λαμπες UHP, LED, Laser και Laser / Phosphor.

4K Ti
4K Ti

Μεταξύ των εταιρειών – συνεργατών της Texas Instruments είναι και η Optoma, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει την παρουσίαση ενός DLP προβολέα “4K” στην ISE 2016 (βλ OPTOMA ISE 2016 )

Η διαθεσιμότητα των 4K DLP τσιπ έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη.

Από το επισυναπτόμενο κείμενο διακρίνεται η τάση της Ti να δίνει μεγάλη προσοχή στο Ansi contrast, που έχει και μεγαλύτερη σημασία σε μια εικόνα, παρά στο on/off contrast. Υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι δεν έχουν πιάσει ακόμη τα απολυτα νούμερα των υπολοίπων τεχνολογιών.

Δεν μένει παρά να δούμε τα πρώτα δείγματα.

Δείτε σχετικό video της Ti.

 

 

Share.

Perfect Image

Leave A Reply